top of page

תחומי עיסוק

תחומי העיסוק של המשרד:

דיני מקרקעין - נדל"ן

  • רכישה ומכירת דירות מגורים - ייצוג לקוחות פרטיים במכירה של דירת מגורים  / רכישה של דירת מגורים, דירת מגורים יד שניה או דירת מגורים מקבלן בעסקת רכישה רגילה, בקבוצת רכישה, בתמ"א 38, מפינוי בינוי ועסקאות קומבימציה.

  • תמ"א 38, התחדשות עירונית ועסקאות קומבינציה - לעו"ד יונתן אביבי ניסיון רב בליווי עשרות של עסקאות תמ"א 38 (חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה), למן כניסת תמ"א 38 לתוקף, החל עו"ד אביבי בייצוג יזמים ובייצוג הדיירים - בעלי הזכויות, ויש בידנו הידע המקצועי והניסיון הנדרש על מנת ללוות עסקה מסוג זה למן תחילתה, בצורה מקצועית ויעילה השומרת היטב על האינטרסים של הצד המיוצג, עד לסיום הבניה וביצוע רישום בטאבו.

  • ייצוג וליווי עסקאות תמ"א 38 - חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, עסקאות קומבינציה, עסקאות פינוי בינוי, קבוצות רכישה ועוד.

  • רכישה או מכירה של קרקע, בנין, משרד, שטח חקלאי, משקים וכל סוגי הנדל"ן באשר הם.

  • ייצוג יזמים וקבלנים - ייצוג יזמים, משקיעי נדל"ן, איגודי מקרקעין וחברות קבלניות בפרויקטים נדל"ניים על שלל סוגיהם, החל משלב רכישת הקרקע, עובר לתכנון, לרבות עריכת הסכמי ליווי והלוואה אל מול בנקים, הסכמים אל מול קבלנים מבצעים, נותני שירותים ובעלי מקצוע, הסכמים עם רוכשים, וכיוצא באלה, עד גמר הבניה, תקופות הבדק, הרישום כחברה משכנת והרישום בפנקסי רמ"י או רשם המקרקעין.     

דיני תכנון ובניה:

ליווי יזמים ופרטיים בהליכי הוצאת היתרי בניה, תיקון / שינוי תכניות בנין עיר. ייצוג בהתנגדויות לתכניות ולבקשות להיתר.

מיסוי מקרקעין:

שירותים נוטריוניים: ראו הרחבה מטה

יפוי כוח מתמשך: ראו הרחבה למטה

עריכת צוואות: 

קבלת צווי קיום ירושה ו- צוואה גם עבור אזרחים זרים שיש להם נכסי מקרקעין או נכסים אחרים בישראל. התנגדויות לצוואות והגנה מפני התנגדויות לצוואות.

משפט מסחרי: 

למשרדנו ניסיון רב בליווי שוטף של תאגידים, עריכת הסכמי ייסוד, שותפות, שיתופי פעולה, מיזוג, רכישה, השקעה, הסכמים בין בעלי מניות, עובדי החברה, ספקיה ונותני השירותים, הסכמי זכיינות, הסכמי הפצה, הנפקת מניות ואופציות ועוד.

משפט חוקתי ומנהל: 

ייצוג האזרח אל מול מוסדות השלטון להגנה ולמימוש על זכויותיו.

שירותים נוטריונים

 

  • אימות חתימה על יפוי כוח / מסמך :

    • ייפויי כוח נוטריוני לרכישת דירה מקבלן.

    • יפוי כוח נוטריוני לבנק לצורך נטילת משכנתא.

    • יפוי כוח נוטריוני כללי לביצוע פעולות שונות.

    • אימות חתימה על הסכמים שונים, להתחייבויות שונות ועוד.

  • אישור עשיית צוואה כרשות : סמכות המוקנית לנוטריון בחוק הירושה והיא זהה לסמכותו של שופט בעניין זה.

  • אימות הסכם ממון בין בני זוג אשר נחתם טרם הנישואין.

  • אישור נוטריוני בדבר נכונות העתק של מסמך למקור.

  • תרגומים מאנגלית עם אישור נוטריוני - תעודות נישואין, גירושין, בגרות וכיוצא באלה מסמכים

  • אישור נכונות תרגום מסמך.

  • אישור חיים.

  • אישור שהחותם מוסמך לחתום על שם זולתו - בעיקר לצורך פעולה בשם תאגיד

 

עלות שירותים נוטריונים:

עלויות שירותים נוטריונים הן עלויות הקבועות בחוק ועל הנוטריון חל איסור מוחלט לגבות יותר או פחות מהתעריפים הקבועים בחוק.

-קישור לעניין תעריפי שירותים נוטריונים של משרד המשפטים:

https://www.gov.il/he/departments/general/wages_of_services

-קישור לעמוד המחלקה הנוטריונית במשרד המשפטים:

http://www.justice.gov.il/units/noteryonim/Pages/default.aspx

נוטריון
יפוי כוח

יפוי כוח מתמשך | להחליט היום לגבי המחר

עו"ד אביבי מוסמך מטעם מדינת ישראל - משרד המשפטים לערוך יפוי כוח מתמשך ומשרדנו מעניק שירות זה.

מה זה יפוי כוח מתמשך? מדובר בעריכת מסמך משפטי אותו עורך אדם בעזרת משרדנו כבר היום, שייכנס לתוקף רק בעתיד בעת פקודה כשאותו אדם כבר לא יהיה מסוגל חס וחלילה לקבל החלטות ולבצע פעולות בעצמו.

באמצעות יצירת מסמך משפטי המוגש באופן מקוון על ידי עורך דין אשר עבר הכשרה של משרד המשפטים ומוסמך לצורך כך, המאפשר לכל אדם בגיר, לקבוע כבר עתה כשהכל כשורה, כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד כאשר לא יוכל לטפל בכך בעצמו.

אותו אדם מחליט היום מי יהיה זה או אלה אשר יטפלו בו בשעת הצורך ויקבלו עבורו החלטות כשלא יהיה מסוגל לעשות זאת בעצמו. כמו כן הוא יכול להחליט מתי יכנס יפוי הכוח המתמשך לתוקף.

ניתן למנות אנשים שונים לצרכים שונים. ניתן אף למנות יותר מאדם אחד שיחליט עבורך ביחד עם אדם אחר. 

בעבור מי מיועד יפוי כוח מתמשך?

פעמים רבות פונים אלי לקוחות אשר מעוניינים לבצע פעולות ולקבל החלטות עבור אחר, בד"כ עבור קרוב משפחה מבוגר, שאינו מסוגל להתהלך ולהתנייד בשל מוגבלות מסויימת וכיוצא באלה או שכשירותו השיכלית כבר אינה כשהייתה. לרוב העניין בהול ודחוף להם.

בנק למשל עושה לאדם את המוות במקרים בהם אדם צריך לבצע פעולות בנקאיות אך אינו נייד. נשמתך תצא עד שהבנק יאות אם בכלל לאפשר לך לבצע פעולות עבור אמך או אביך החולים חלילה ומרותקים למיטה. הבנק יבקש לראות כתב מינוי אפוטרופוס לרכוש מבית המשפט ענייני משפחה.

בעבר לפני קיום יפוי כוח מתמשך:

עד כה הפתרון הקיים היה הליך ארוך ומייגע של מינוי אפוטרופוס על גוף ו/או על רכוש באמצעות בבית המשפט. זאת אומרת כי רק לאחר שהאדם נכנס למצב בו אינו יכול לקבל החלטות או אינו מסוגל פיסית לבצע פעולות, קרוביו נדרשו לפנות יחדיו אל בית המשפט מצוידים בחוות דעת רפואית, סוציאלית, פסיכיאטרית וכיוצא באלה, ולהגיע לדיון בבית המשפט ורק אז וככל שלא היו מתנגדים ומחלוקות כנראה שהיו מקבלים את המינוי המיוחל.

 

החידוש ביצירת מכשיר של יפוי כוח מתמשך:

לאחרונה, הכנסת ביוזמת משרד המשפטים תיקנה את החוק ויצרה מכשיר חדש שנקרא יפוי כוח מתמשך. יפוי הכוח המתמשך ממלא חסר שהיה קיים בחוק בכל הנוגע לפעולות והחלטות אותן ניתן לבצע עבור אדם אחר שאינו מסוגל לעשותן, כשהרעיון הוא יצירת מסמך משפטי המוגש באופן מקוון על ידי עורך דין אשר עבר הכשרה של משרד המשפטים ומוסמך לצורך כך, לאחר שישב עם הלקוח, הבין את צרכיו ורצונותיו, המאפשר לכל אדם בגיר, לקבוע כבר עתה כשהכל כשורה, כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד כאשר לא יוכל לטפל בכך בעצמו, בתנאי שהוא מבין את המשמעות, המטרות והתוצאות של מתן ייפוי הכוח המתמשך.

אותו אדם בוחר מרצונו בשלב בו הוא מבין ומסוגל לקבל החלטות ולבצען מי יטפל בענייניו וכיצד יראו חייו אם וכאשר מצבו ישתנה לרעה (הידרדרות במצבו). הידרדרות במצבו יכולה לנבוע כתוצאה מתאונה, מחלות זקנה (כגון דמנציה), מוגבלות נפשית ומוגבלות שכלית העלולות לפגוע בכושר השיפוט של האדם.

הדרך לעשות זאת הינה על ידי מינוי של מיופה כוח שיהיה מוסמך לפעול בשם אותו אדם בעתיד כאשר לא יוכל עוד לקבל או לבצע החלטות הנוגעות לעינינו בעצמו.

הממנה יכול לתת ייפוי כוח מתמשך לכלל ענייניו, האישיים (כולל הרפואיים) והרכושיים או רק לחלקם.

על מיופה הכוח לפעול על פי הנחיות הממנה, עליו לחתום ולאשר בכתב בפני עורך דין (או בפני בעל מקצוע בייפוי כוח רפואי) את הסכמתו לתוכן ייפוי הכוח המתמשך, לרבות ההנחיות המקדימות הנכללות בו. במקרים שההנחיה היא בלתי אפשרית לביצוע, לא חוקית או כאשר ביצועה יפגע פגיעה חמורה בממנה - אסור למיופה הכוח לפעול לפיה. והוא רשאי לפנות לבית משפט לצורך קבלת הנחיות.


ניתן אף למנות מספר מיופי כוח - אדם יכול להחליט על מינוי מיופה כוח יחיד וכן על מינוי מיופה כוח חליפי למקרה שמיופה הכוח הראשון לא ירצה או לא יוכל לפעול בשמו. כמו כן הוא יכול למנות מספר מיופיי כוח. ניתן וכדאי לקבוע אם מיופיי הכוח יפעלו במשותף או בנפרד, מהו היקף הסמכויות והאחריות של כל אחד מהם וכן מי יכריע במקרה של מחלוקת ביניהם. יפוי כוח מתמשך בעניניים אישיים - מתייחס לרווחתו האישית של האדם, לצרכיו היומיומיים, למקום מגוריו, לבריאותו, לענייניו הגופניים, הנפשיים או החברתיים.


יפויי כוח רפואי - עניינים אישיים כוללים גם עניינים רפואיים, אך ניתן גם לערוך "ייפוי כוח מתמשך רפואי" שמתייחס לעניינים הבריאותיים בלבד. יפוי כוח מתמשך בענייני רכוש - מתייחס לטיפול בכלל נכסיו, כספיו והתחייבויותיו של האדם.

הממנה יכול לקבוע קביעה כללית - כי מיופה הכוח הוא האדם המוסמך לקבל בשמו החלטות עתידיות ולהשאיר למיופה הכוח את שיקול הדעת לגבי תוכן ההחלטות, או שהוא יכול לפרט מהו רצונו לגבי תוכן ההחלטות שיתקבלו בנושאים השונים וזאת באמצעות קביעת "הנחיות מקדימות".
דוגמא: הממנה יכול לקבוע בענייניו האישיים הרפואיים את סוג או זהות המטפל המועדפים עליו או לקבוע בענייניו האישיים שמקום מגוריו בעתיד יהיה ביתו וכי המעבר לסידור חוץ ביתי יעשה בנסיבות מסוימות בלבד או לקבוע במסגרת הטיפול בענייניו הרכושיים כי מיופה הכוח ימכור או ישכיר את ביתו בעת נסיבות מסוימות או להנחותו להשקיע את כספיו בדרך מסוימת.

אנשים מיודעים או פיקוח - הממנה רשאי לקבוע "אנשים מיודעים" שיקבלו מידע או דיווחים ממיופה הכוח על החלטות שקיבל או פעולות שביצע או לקבוע שהאפוטרופוס הכללי יפקח על מיופה הכוח.

קבלת שכר על ידי מיופה הכוח
הממנה רשאי לקבוע בייפוי הכוח כי מיופה כוח יהיה זכאי לקבל שכר. במקרה כזה יהיה עליו לקבוע גם את היקף השכר. מיופה הכוח זכאי להחזר הוצאות סבירות שהוציא עבור הממנה במסגרת מילוי תפקידו.

להסבר מורחב נוסף - בעמוד האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים בקישור המצורף:

https://www.gov.il/he/departments/topics/continuous_power_of_attorney_agor

 

bottom of page